PIECZARKI Z BRYNDZĄ NA GRILLA

Te pieczarki to nasze odkrycie z tegorocznej majówki. Proste w przygotowaniu, a smak NIEZWYKŁY. One dosłownie R-O-Z-P-Ł-Y-W-A-J-Ą się w ustach!

SKŁADNIKI:
> 8 dużych pieczarek
> 1 czerwona cebula średniej wielkości
> papryka czerwona
> ser bryndza (z owczego mleka) lub fromage
> kurkuma / zioła prowansalskie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1/ odcinamy nóżki pieczarek i zostawiamy same kapelusze
2/ nóżki pieczarek, paprykę, cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni
3/ następnie dodajemy małą kostkę seru bryndza lub fromage
4/ doprawiamy kurkumą i ziołami prowansalskimi
5/ przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek
6/ pieczarki wypełnione farszem wykładacie na grillu (na folii aluminiowej) lub wypiekacie w piekarniku około 30 minut w temperaturze 200 stopni (wersja na niepogodę)

BONUS: warto pieczarki od zewnętrznej strony wysmarować oliwą.

Danie wegetariańskie. Smakuje także po przestudzeniu. Nie trzeba go porcjować / dzielić, każdy może wziąć porcję tylko dla siebie.

No to co? Grillujecie? Więcej przepisów MYTUJEMY znajdziecie TUTAJ.