Jeśli mielibyśmy wskazać jeden z naszych ulubionych przysmaków, który można przygotować w niespełna 5 minut… byłby tO serek smażony. Sprawdźcie, jak przygotować tę przekąskę, znaną z piątkowych uczt w wielu domach.
CZEGO POTRZEBUJESZ?
- 1 opakowanie Wielkopolskiego Sera Smażonego
- 1 jajko
- pół szklanki szczypiorku [lub na tak zwane „oko”]
Celowo w przepisie nie dodajemy masła, bo sam Wielkopolski Ser Smażony ma go w składzie aż 20%. Do tego 80% wiejskiego twarogu. Wszystko, co najlepsze… w jednym opakowaniu!
JAK PRZYGOTOWAĆ PRZEKĄSKĘ?
- Włóż Wielkopolski ser smażony na lekko podgrzaną patelnię.
- Poczekaj aż ser się rozpuści, a zaraz potem solidnie go wymieszaj.
- Dodaj jajko (1 porcja = 1 jajko, 2 porcje = 2 jajka) i smaż do momentu aż jajko się zetnie.
- Dodaj szczypiorek, wymieszaj i zdejmij z ognia.
- Przełóż do ulubionego naczynia i jedz. Serek smakuje również w wersji na zimno.
VOILA!
Serek możesz podawać z ziemniakami lub pieczywem
– wedle uznania i preferencji smakowych.
Wpis powstał we współpracy z marką Wielkopolski ser smażony.