WIELKOPOLSKI SER SMAŻONY JAKO IDEALNA PRZEKĄSKA – PRZEPIS

Jeśli mielibyśmy wskazać jeden z naszych ulubionych przysmaków, który można przygotować w niespełna 5 minut… byłby tO serek smażony. Sprawdźcie, jak przygotować tę przekąskę, znaną z piątkowych uczt w wielu domach.

CZEGO POTRZEBUJESZ?

  • 1 opakowanie Wielkopolskiego Sera Smażonego
  • 1 jajko
  • pół szklanki szczypiorku [lub na tak zwane „oko”]

Celowo w przepisie nie dodajemy masła, bo sam Wielkopolski Ser Smażony ma go w składzie aż 20%. Do tego 80% wiejskiego twarogu. Wszystko, co najlepsze… w jednym opakowaniu!

JAK PRZYGOTOWAĆ PRZEKĄSKĘ? 

  1. Włóż Wielkopolski ser smażony na lekko podgrzaną patelnię. 
  2. Poczekaj aż ser się rozpuści, a zaraz potem solidnie go wymieszaj. 
  3. Dodaj jajko (1 porcja = 1 jajko, 2 porcje = 2 jajka) i smaż do momentu aż jajko się zetnie. 
  4. Dodaj szczypiorek, wymieszaj i zdejmij z ognia. 
  5. Przełóż do ulubionego naczynia i jedz. Serek smakuje również w wersji na zimno. 

 

VOILA!

Serek możesz podawać z ziemniakami lub pieczywem
– wedle uznania i preferencji smakowych.

Wpis powstał we współpracy z marką Wielkopolski ser smażony.