POZNAŃSKI FESTIWAL JEDZENIA W DOMU 2

DRUGA EDYCJA LOKALNEGO FESTIWAL DAŃ Z DOWOZEM I ODBIOREM WŁASNYM. ZAMAWIAJ Z RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ I WSPIERAJ POZNAŃSKICH RESTAURATORÓW!

POZNAŃSKI FESTIWAL JEDZENIA W DOMU to doskonała okazja do stworzenia przez restaurację propozycji kryzysowych, czyli dań w cenie 25 PLN. Każdy z lokali umożliwia zamówienie takiego dania za pośrednictwem serwisu Glodny.pl, dostaw własnych lub z odbiorem własnym w lokalu (na konkretną godzinę, z uwzględnieniem wszystkich standardów higieny i bezpieczeństwa).

Poniżej lista restauracji biorących udział w festiwalu (według kolejności zgłoszeń).

1/ TWOJA WINA / ul. Jackowskiego 36/1 / DOSTAWA / Odbiór własny: 729 981 270 / festiwalowa propozycja: TORTILLA gyros, mięso drobiowe na modłę libańską, nasze domowe tzatziki, mięta, sałata, ogórki zielone, pomidory, czerwona cebulka lub TORTILLA WEGE gyros z soji, nasze domowe tzatziki, sałata, mięta, sałata, ogórki zielone, pomidory, czerwona cebulka.

2/ KOKO WJEŻDŻA / DOSTAWA / festiwalowa propozycja: KOKO BUŁA – krucha sałata, turo kurczak, biały majonez z boczkowym dopalaczem, marynowane jalapeno, zasypane frytkami.

3 + 4 /  BLONDE & BIKINI x MOMO LOVE AT FIRST BITE / Bolesława Krysiewicza 3A / DOSTAWA / odbiór własny: 790 554 885 / festiwalowe propozycje: OKINAWA TACO RICE (pikantna wołowina, ryż jaśminowy, cheddar, sałaty) lub FISH BURGER z domowym sosem tatarskim i sałatką colesław lub WEGE OPCJA – BOWL z pieczoną dynią, hummusem, piklami, pomidorem i foccacią.

5/ JACK RABBIT / Tadeusza Kościuszki 70 / DOSTAWA / odbiór własny: 508 945 782 / festiwalowa propozycja: VINCENT VEGAN + frytki stekowe (bułka, sojonez, sałata, tofu w marynacie, karmelizowana cebula, pomidor, kiszony ogórek, kiełki).

6/ LAVENDA Cafe & Lunch / Wodna 3 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 852 49 95 / festiwalowa propozycja: NOODLE – smażony makaron z warzywami, jajkiem, orzeszkami ziemnymi, kolendrą, miętą, chilli, imbirem w opcji do wyboru wędzone tofu lub marynowany kurczak.

7/ VEGAB / WIELKA 23 / DOSTAWA / odbiór własny: 790 379 791 / festiwalowe propozycje: zestaw: vegab do wyboru w wersji classic + lemoniada.

8/ WOSTOK / 3 Maja 48b / DOSTAWA / odbiór własny: 696 551 390 / festiwalowa propozycja: ZESTAW: zupa Razsolnik na wywarze z 4 mięs (kaczka, kura, wieprzowina, wołowina) z marchewką, pietruszką, selerem naciowym i ogórkami kiszonymi z Syrnyky z konfiturą z owoców czarnego bzu oraz „miodem” z mniszka lekarskiego (2 szt.).

9/ CONCORDIA TASTE / Zwierzyniecka 3 / DOSTAWA / odbiór własny: 609 002 964 / festiwalowa propozycja: Makaron nudle z warzywami, kurczakiem, grzybami mun i imbirze w sosie ostrygowo-sojowym LF lub Pierogi w cieście buraczanym z kozim serem z malinowym sosem balsamicznym V.

10/ LALA BREAKFAST, LUNCH & WINE / TACZAKA 22/1 / DOSTAWA / odbiór własny: 787 714 964 / festiwalowa propozycja: Kurczak Parma z sosem napoli i rozpływającym się serem podawane na spaghetti.

11/ GERANIUM VEGE KUCHNIA / Romka Strzałkowskiego 15 / DOSTAWA / odbiór własny: 575 675 151 / festiwalowa propozycja: Pyzok z gzikiem. Pyzok jest tradycyjnym daniem kuchni kujawskiej, jest to zapiekanka z tartych ziemniaków z cebulą. Podajemy ją z poznańskim gzikiem, olejem lnianym i świeżym majerankiem.

12/ TARAPATY / Kościelna 18 / DOSTAWA / odbiór własny: 570 084 751 / festiwalowe propozycje: Bao z grzybową szarpaną – pikantny sos mayo, cytrusowy sos mayo, marynowane ogórki, sałata, czerwona cebula, marynowana marchewka oraz Bao z szarpaną łopatką – pikantny sos mayo, cytrusowy sos mayo, marynowane ogórki, sałata, czerwona cebula, marynowana marchewka.

13/ PIZZA NEL MERCATO / Stary Rynek 52 / DOSTAWA / odbiór własny: 789 233 808 / festiwalowa propozycja: PIZZA Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI – sos pomidorowy, mozzarella, kurczak, pieczarki z cebulą, konfitura z czerwonej cebuli.

14/ GLUTEN BISTRO / DOSTAWA / festiwalowa propozycja: Szagówki / kopytka z szarpaną kaczką i karmelizowaną modrą kapustą + kompot.

15/ RESTAURACJA HATTI / Woźna 13 / DOSTAWA / Odbiór własny: 732 710 000 / festiwalowe propozycje: Paneer Tikka Masala (Wege) / Chicken Tikka Masala.

16/ MASSIMILIANO FERRE / Plac Wolności 14 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 852 81 12 / festiwalowa propozycja: Mistrzowski Kotlet de volaille + ziemniaki + zestaw surówek.

17/ BYCZYN  / Górna Wilda 61 / DOSTAWA / odbiór własny: 730 564 654 / festiwalowa propozycja: rozgrzewająca i odżywcza pikantna zupa kimchi z wakame, boczniakami bulgogi, makaronem sojowym, sezamem i tofu 750ml (DO WYBORU OPCJA: gotowa lub do samodzielnego przygotowania w domu).

18/ RADHE VEGA / Głogowska 86 / DOSTAWA / odbiór własny: 732 732 000 / festiwalowa propozycja: Paneer Tikka Masala (Wege) lub Vege Kofta (Vegan).

19/ CO JAK CO / Taczaka 2 (piątek – niedziela) / DOSTAWA / odbiór własny: 733 654 564 / festiwalowe propozycje: Szakszuka pomidorowo-dyniowa (VEGE) – jajka / modra kapusta / sos pomidorowo-dyniowy z pieczoną dynią / awokado / kapary / oliwki / szczypiorek / liście kolendry / świeża sałata / pieczona pita z pastą z cieciorki lub Szakszuka pomidorowo-dyniowa (VEGAN)
marynowany tempeh / modra kapusta / sos pomidorowo-dyniowy z pieczoną dynią / awokado / kapary / oliwki / szczypiorek / liście kolendry / świeża sałata / pieczona pita z pastą z cieciorki.

20/ Kuchnia PoWolność / Kanałowa 15 / DOSTAWA / odbiór własny: 668 382 395 / festiwalowa propozycja: Pyry z gzikiem i sadzonym vegan jajkiem. UWAGA! Menu festiwalowe w tej restauracji będzie zmieniać się, co tydzień.

21/ DO ŚRODKA / Śródka 6 / DOSTAWA / odbiór własny: 730 998 810 / festiwalowa propozycja: Futomaki z łososiem guacamole/serek (6szt.).

22/ TAPASTA / Kwiatowa 3 / DOSTAWA / odbiór własny: 783 416 290 / festiwalowa propozycja: Spaghetti Carbonara XL.

23/ JOHNNY’S NEW YORK STYLE PIZZA / Strzeszyńska 61A / DOSTAWA / odbiór własny: 574 204 937 / festiwalowa propozycja: NIEWEGE – sos pomidorowy, czerwona fasola, ser, mięso mielone, nachosy, smietana i spicy majo /  WEGE – sos pomidorowy, czerwona fasola, ser, autorskie wege mielone, nachosy, smietana i spicy majo.

24/ ALE SAJGON / Stary Rynek 55 / DOSTAWA / festiwalowa propozycja: Bulion wołowy / szarpana kaczka / jajko marynowane w słodkiej soi / kafir / imbir / chrupiące warzywa / sezam / chilli.

25/ RATUSZOVA / Stary Rynek 55 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 851 05 13 / festiwalowa propozycja: Pyzy / szarpane mięso z kaczki / piklowana kapusta modra / sos wiśniowo imbirowy / kiszony czosnek.

26/ SUSHI POINT / Wichrowa 1a / DOSTAWA / odbiór własny: 799 106 666 / festiwalowa propozycja: Tuna Panko Roll – california roll w panko z pastą z tuńczyka.

27/ MOON ASIAN BISTRO / DOSTAWA / festiwalowa propozycja: Kurczak Dakgangjeong – koreański kurczak w słodko ostrym sosie z chili serwowany z ryżem oraz azjatycką surówką z kapusty i mango.

28/ TOŚKA CANTINE / Fredry 9 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 852 00 70 / festiwalowa propozycja: Kopytka z szarpaną wieprzowiną w sosie śliwkowym z marynowanym makaronem z cukinii lub Kopytka z szarpanymi boczniakami w sosie śliwkowym z marynowanym makaronem z cukinii (WEGE).

29/ TASHIMOMO / Wawrzyniaka 22 / DOSTAWA / odbiór własny: 797 273 686 / festiwalowa propozycja: Gyatuk Kampo – makaron razowy/pszenny/ryżowy z wawrzywami.

30/ KURA WARZYW – obie lokalizacje (Wrocław i Foodtruck Wilczak) / DOSTAWA – WROCŁAWSKA / DOSTAWA – WILCZAK / odbiór osobisty Wrocławska: 576 548 555 / odbiór osobisty Wilczak: 791 911 129 / festiwalowa propozycja: „KURA NA WIRUS” (tortilla) – kebap z toumem z intensywną pastą z czosnkową. Składniki: modra kapusta z orzechami ziemnymi, świeże warzywa i zioła, przyprawy, ser owczy, sok z cytryny, pasta czosnkowa, sos jogurtowo-ziołowy i sos chili + AYRAN.

31/ BAZYLIA & OREGANO / Wysoka 12 / DOSTAWA / odbiór własny: 511 354 563 / festiwalowa propozycja: Arancini szpinakowe z parmezanem, czosnkiem, mozzarellą z majonezem chili oraz pureè z buraka, gorgonzoli i pudrem z pestek dynii.

32/ KHAO SAN THAI STREET FOOD / Katowicka 53c/110 / DOSTAWA / odbiór własny: 731 180 825 / festiwalowa propozycja: Tom Yum Laab Woon Sen – makaron vermicelli wymieszany z naszą autorską pastą tom yum, grillowany kurczak, kiełki fasoli mung, szczypior, sałata, kolendra, mięta, szalotka, chilli, posypka z prażonego ryżu, trawa cytrynowa, galangal oraz liście kaffiru.

33/ Pizzeria Trattoria DA LUIGI / Woźna 1 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 851 73 11 / festiwalowa propozycja: Makaron penne z kurczakiem, grzybami i warzywami.

W przypadku nieaktywnej kategorii festiwalowej na podstronie restauracji – poprosimy o kontakt z nią. Nie ponosimy odpowiedzialności za brak składników czy festiwalowych dań.

HASHTAGI AKCJI: #zMYTUJEMYwDOMU / #MYTUJEMY / #ZOSTAŃwDOMU
PARTNER: GLODNY.pl
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DLA RESTAURACJI: TUTAJ