FINE DINING WEEK / 28.08. – 11.09. 2019 / POZNAŃ, CAŁA POLSKA

Siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce nadchodzi! Festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach, także w Poznaniu!

Chefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju, zaserwują Gościom 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł za osobę. Rezerwacji można już dokonywać za pośrednictwem strony www.FineDiningWeek.pl.

Poznańskie adresy podczas tej edycji festiwalu są następujące: The Time, Restauracja Delicja, Enjoy Restaurant, Papavero, Concordia Taste. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau, serwują niebanalną kuchnie, mają przepiękne wnętrza i są po prostu… TOPKĄ wśród lokali.

Restauracja Concordia Taste, źródło: materiały restauracji
Restauracja Delicja, źródło: materiały restauracji
Restauracja Papavero, źródło: materiały zdjęciowe restauracji
 

W tej edycji nie zabraknie również wydarzeń towarzyszących, ogłaszanych stopniowo w trakcie trwania Festiwalu, wśród nich m.in. wyjątkowego menu w Big Bonjour. Big Bonjour prezentowaliśmy na naszych social mediach – podejrzyjcie ten wpis. To pieczywo i fine dining… czujemy czad!

Nadchodząca edycja to celebracja najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych produktów – od lokalnych dostawców, ekologicznych, często certyfikowanych. Chefowie zaprezentują je w sezonowym menu, skomponowanym specjalnie na Fine Dining Week. Pięć dań zapewni Gościom wielozmysłowe doświadczenie na najwyższym poziomie.

Stoliki można rezerwować od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września. System rezerwacji pozwala na pełne wpisanie się festiwalu w ideę zero waste. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie Gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień. Dzięki temu Chefowie Kuchni mogą zaplanować zakupy, odpowiadające zapotrzebowaniu. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie,
zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Tutaj możecie przeczytać o edycji poprzedniej festiwalu.

Obserwujcie nas na Instagramie: @mytujemy, aby zobaczyć relacje z tastingów oraz kolacji otwierającej festiwal. Do zobaczenia przy wspólnym stole!