29.01.2025 / POZNAŃ
Dania serwowane będą przez samych szefów kuchni, którzy najlepiej opowiedzą o każdej potrawie, skracając dystans między twórcą a odbiorcą. Od rana restauracja serwować będzie śniadania komponowane z dostępnych tego dnia składników, a goście będą mogli obserwować przygotowania do wieczornego serwisu.
Bliska współpraca z hodowcami, rolnikami i producentami zapewni najwyższą jakość serwowanych dań. Goście będą mogli podziwiać pracę 26-letniego szefa kuchni, Damiana Wróbla, i jego zespołu w otwartej kuchni, umiejscowionej w centrum restauracyjnej przestrzeni. Kuchnia i sala będą jednością – bez zasłon i dystansu, co pozwoli na pełne zanurzenie w akcie twórczym.
Za wystrój wnętrza odpowiedzialni są właściciele Kunst, znani z sukcesu restauracji Mitte. Stylistyka Kunst to połączenie wzornictwa vintage z nowoczesnymi elementami oraz surowością stali nierdzewnej, która płynnie wychodzi z otwartej kuchni, będącej centralnym punktem restauracji.
Kunst nie ograniczy się tylko do kuchni – kontynuowana będzie również muzyczna tradycja Meskaliny. Kameralne koncerty będą odbywać się w minimalistycznej oprawie, tworząc atmosferę bliższą próbie niż klasycznemu występowi scenicznemu. Ponownie zniknie podział na scenę i widownię, a widzowie staną się częścią procesu tworzenia.
Kunst będzie miejscem, które zdefiniuje na nowo fine dining, ukazując gotowanie jako sztukę w jej najbardziej autentycznej i czystej formie.
*informacja prasowa przygotowana przez restaurację Kunst / publikacja grzecznościowa*