GASTROPRASÓWKA MYTUJEMY #2

03.03.2025 / Poznań

Chwytajcie garść nowinek ze świata gastro w Poznaniu, którą przygotowaliśmy specjalnie dla Was.

Trend non-alcoholic parties dotarł do Poznania!

Suszone Pomidory to pierwszy gastro koncept w Poznaniu, który zorganizował non-alco party w ciągu dnia. Ten trend przywędrował do nas z Zachodu jako odpowiedź na zmieniającą się kulturę nocnego życia i rosnącą popularność napojów 0% wśród współczesnych 20- i 30-latków. BEATS & BITES to autorski cykl Suszonych, gdzie niedzielny brunch łączy się z DJ setem i bezalkoholowym ponczem. Śledźcie social media Suszonych i wpadajcie na kolejne edycje!

ZAMKNIĘCIE PRZYJEMNOŚĆ PASTA DISCO

Wildecka restauracja słynąca z pięknego wnętrza i włoskiego makaronu zamknęła się na dobre. Powody tej decyzji nie zostały podane do publicznej wiadomości. 

NOWY KOREAŃSKI STREET FOOD W CENTRUM

Ekipa Fat Bob Family odpowiedzialna za popularne koncepty Balans, Fat Bob Burger, Meat Us czy Ichiban w marcu otwiera nowy koncept. K-BOB to restauracja z koreańskim street foodem, a w menu znajdziemy m.in. chrupiącego korean fried chicken w autorskich glazurach, złociste corndogi i chrupiące k-fries. 

MEDUSA, CZYLI NOWA PIZZERIA W PARKU WILSONA

W historycznym budynku Betonhaus w Parku Wilsona, który znów tętni życiem dzięki nowej lokalizacji Petit Paris i winiarni Czarny Krokodyl (by Winiarnia pod Czarnym Kotem), powstaje restauracja i bar Medusa. Za koncept odpowiada Daria Kutenne, właścicielka marki Petit Paris, a nad wystrojem, podobnie jak w przypadku Petit Paris, czuwa Pracownia Architektoniczna Stanisława Łakińskiego. 

Na rynku powstaje kawiarnia pełna dobra

Adrian Mieszała, właściciel kawiarni KOCIAK, otwiera na Starym Rynku Kawiarnię Pełną Dobra. To miejsce tworzone z osobami często wykluczonymi z powodu chorób genetycznych. Nowy koncept mieści się w dawnej Restauracji Pod Pręgierzem.