03.03.2025 / Poznań
Suszone Pomidory to pierwszy gastro koncept w Poznaniu, który zorganizował non-alco party w ciągu dnia. Ten trend przywędrował do nas z Zachodu jako odpowiedź na zmieniającą się kulturę nocnego życia i rosnącą popularność napojów 0% wśród współczesnych 20- i 30-latków. BEATS & BITES to autorski cykl Suszonych, gdzie niedzielny brunch łączy się z DJ setem i bezalkoholowym ponczem. Śledźcie social media Suszonych i wpadajcie na kolejne edycje!
Wildecka restauracja słynąca z pięknego wnętrza i włoskiego makaronu zamknęła się na dobre. Powody tej decyzji nie zostały podane do publicznej wiadomości.
Ekipa Fat Bob Family odpowiedzialna za popularne koncepty Balans, Fat Bob Burger, Meat Us czy Ichiban w marcu otwiera nowy koncept. K-BOB to restauracja z koreańskim street foodem, a w menu znajdziemy m.in. chrupiącego korean fried chicken w autorskich glazurach, złociste corndogi i chrupiące k-fries.
W historycznym budynku Betonhaus w Parku Wilsona, który znów tętni życiem dzięki nowej lokalizacji Petit Paris i winiarni Czarny Krokodyl (by Winiarnia pod Czarnym Kotem), powstaje restauracja i bar Medusa. Za koncept odpowiada Daria Kutenne, właścicielka marki Petit Paris, a nad wystrojem, podobnie jak w przypadku Petit Paris, czuwa Pracownia Architektoniczna Stanisława Łakińskiego.
Adrian Mieszała, właściciel kawiarni KOCIAK, otwiera na Starym Rynku Kawiarnię Pełną Dobra. To miejsce tworzone z osobami często wykluczonymi z powodu chorób genetycznych. Nowy koncept mieści się w dawnej Restauracji Pod Pręgierzem.