CZOSNDOG – obiad/kolacja w 25 minut – PRZEPIS

Od tego momentu będziesz żałować każdej bagietki czosnkowej, którą zjadłeś w swoim życiu bez parówki. Poznaj czosndogi – przekąska do ogarnięcia w 25 minut.

SKŁADNIKI 

  1. Bagietki czosnkowe (te z lodówki, do wypieku),
  2. Parówki (mogą być sojowe, jeśli chcecie wegeczosndoga)
  3. Ogórki kiszone
  4. Ser żółty (starty)
  5. Papryczka chilli
  6. Cebula czerwona
  7. Prażona cebulka
  8. Majonez i ketchup (łączycie je w ketchuponez)
  9. Pomidor żółty
  10. Pomidorki koktajlowe

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przecinacie bagietkę, posypujecie ją serem i wkładacie parówkę, ponownie obsypujecie serem i wkładacie do piekarnika (u nas 200 stopni, termoobieg). Wypiekacie przez około 10 minut, ale tutaj może zdać się na swoje preferencje.
  2. Po wypieczeniu wykładacie i uzupełniacie czosndogi resztą składników, smarujecie sosem i możecie jeść.

 

Czas przygotowania to jakieś 25 minut, a domownicy zadowoleni w stu procentach.

Życzymy smacznego! A jak przepis przypadł do gustu – podrzuć go znajomemu, przyrządźcie to danie razem. Zaraz potem strzelcie fotkę i dodajcie na insta z #MYTUJEMY lub @MYTUJEMY.