Od tego momentu będziesz żałować każdej bagietki czosnkowej, którą zjadłeś w swoim życiu bez parówki. Poznaj czosndogi – przekąska do ogarnięcia w 25 minut.
SKŁADNIKI
- Bagietki czosnkowe (te z lodówki, do wypieku),
- Parówki (mogą być sojowe, jeśli chcecie wegeczosndoga)
- Ogórki kiszone
- Ser żółty (starty)
- Papryczka chilli
- Cebula czerwona
- Prażona cebulka
- Majonez i ketchup (łączycie je w ketchuponez)
- Pomidor żółty
- Pomidorki koktajlowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przecinacie bagietkę, posypujecie ją serem i wkładacie parówkę, ponownie obsypujecie serem i wkładacie do piekarnika (u nas 200 stopni, termoobieg). Wypiekacie przez około 10 minut, ale tutaj może zdać się na swoje preferencje.
- Po wypieczeniu wykładacie i uzupełniacie czosndogi resztą składników, smarujecie sosem i możecie jeść.
Czas przygotowania to jakieś 25 minut, a domownicy zadowoleni w stu procentach.
Życzymy smacznego! A jak przepis przypadł do gustu – podrzuć go znajomemu, przyrządźcie to danie razem. Zaraz potem strzelcie fotkę i dodajcie na insta z #MYTUJEMY lub @MYTUJEMY.