Pierwszy w Poznaniu wegański bar makaronowy!

Takich roślinnych miejsc zdecydowanie potrzebuje Poznań.

NA DOBRY POCZĄTEK

Knajpka na Szamarzewskiego przyciąga wegan i nie tylko - traficie tam na roślinne odpowiedniki włoskich klasyków. 

KUBKI SMAKOWE OSZALEJĄ! 

W menu królują włoskie smaki i makarony w każdej możliwej odsłonie – od dużych i małych ravioli, przez gnocchi w kremowych (tak, także wegańskich!) sosach, aż po bucatini i klasyczne spaghetti. Co najlepsze, menu zmienia się co miesiąc, więc warto śledzić social media, żeby nie przegapić sezonowych perełek idealnie dopasowanych do pory roku. Dania są przepięknie podane, pełne różnorodnych smaków, zaskakujących struktur i połączeń. Wariactwo na talerzu – takich połączeń smakowych jeszcze nie próbowaliście! 

A do makaronu? Autorskie drinki, które świetnie dopełniają całość, albo wegański deser w stylu włoskim – najczęściej rządzą tu cannoli i pistacje. Pycha!

CO ZA MIEJSCE...

Owca Cała mieści się w sercu Jeżyc, tuż przy rogu ul. Szamarzewskiego i Kraszewskiego. Znajdziecie tam kilka klasycznych stolików i wersje wysokie, ze stołkami barowymi. Raczej na wyjście mniejszą grupą, na lunch, miłe spotkanie z przyjacielem/przyjaciółką lub niedzielny obiad. Jest gwarno i intensywnie, a powstające dania możecie podejrzeć przez półotwartą kuchnię. Nic tak nie podkręca apetytu, jak podglądanie kucharek i kucharzy, którzy nawijają makaron na żywo.

Jedno z tych miejsc, do których się wraca, bo zachowują powtarzalność w jakości serwowanych dań i zawsze dopieszczają kubki smakowe!

• wegański makaron • wege makaron • pasta • wloskie klimaty • ravioli • papardelle • buccatini • spaghetti • gnocchi • cannolo • Jeżyce