Tradycyjna kuchnia włoska na Jeżycach. Zjesz tutaj ręcznie robiony makaron, świetnie przyrządzone owoce morza oraz wypijesz do tego kieliszek specjalnie dobranego włoskiego wina.
Menu Marino Bistrot to prawdziwa gratka dla fanów kuchni włoskiej i autentycznych smaków Italii - zaczynając od początku, czyli antipasti, a kończąc na deserach. W sekcji Pasta Fresca znajduje się wiele bardziej i mniej oczywistych klasyków, np. spaghettoni al ragu di polpo (z ośmiornicy) lub spaghetti alla carbonara al tartufo - według nas najpyszniejsza carbonara w całym Poznaniu. Jest też sporo kremowych i rozpływających się w ustach gnocchi! Fani muli z pewnością się nie zawiodą - zasmakujecie tu sporo białego wina, pietruszki i czosnku. Warto zwrócić uwagę na szeroką kartę win, w której znajdziemy kilkadziesiąt win z różnych regionów Włoch.
Marino Bistrot z pewnością sprawdzi się na bardziej eleganckie okazje - urodziny, rocznice czy randki. Co więcej, można tam zorganizować także większe imprezy firmowe lub okolicznościowe, do 40 osób.
Pisząc o Marino Bistrot nie sposób wspomnieć o ich rodzinnej historii. W ich przypadku autentyczne smaki to nie chwyt marketingowy, a rodzinne doświadczenie zbierane od dekad, i to w samych Włoszech. Tata Nicola oraz mama Anna przekazali właścicielowi swoją wiedzę o włoskich smakach, którą można doskonale wyczuć teraz w każdym daniu w ich jeżyckim lokalu. Teraz lokal ten prowadzą ojciec z synem, gotując zgodnie z rodzinną tradycją. Doświadczcie prawdziwej włoskiej gościnności, rezerwując stolik w tym wyjątkowym miejscu, zwłaszcza podczas weekendowych wieczorów. Szef Kuchni Livio Marino, z pasją i pełnym zaangażowaniem, troszczy się o każdego gościa. Przy akompaniamencie wciągających opowieści o swojej ojczyźnie serwuje autentyczne, domowe smaki, które przeniosą Was prosto do serca Włoch.
Wnętrze miejsca świetnie pasuje do jego charakteru, jest elegancko, ale nienachalnie. Piękna ceramika i ceglane ściany zdecydowanie robią klimat. Latem można skorzystać z ogródka, mile widziane są też psiaki.
• włoskie jedzenie • restauracja z tradycjami • włoska kultura • gdzie na włoskie w Poznaniu • owoce morza • wyróżnienie Michelin • Michelin • carbonara • Livio Marino