RESTAURANT WEEK POLSKA / 16-31.10 / POZNAŃ, CAŁA POLSKA

Na pięciolecie ogólnopolskiego festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week namawia do dojrzałej, świadomej i pełnej szacunku miłości do jedzenia. Czego jeszcze możemy się spodziewać tej jesieni po restaurant week?

Jesienna edycja rozpoczyna się 16, a kończy 31 października. Rezerwacje stolików w festiwalowej cenie 49zł za trzydaniowe doświadczenie i festiwalowy koktajl (prezent od sponsorów) dostępne są już na www.RestaurantWeek.pl. Ze względu na ogromną popularność z rezerwacją stolika nie warto czekać na ostatnią chwilę.

W Poznaniu możecie zjeść z następujących restauracji (tutaj wrzucamy naszą selekcję, ale lokali biorących udział jest o wiele więcej): Papavero (ze względu na smak i wnętrze), Concordia Taste (za niestandardowe podejście do gastronomii), Rynek – Sheraton (za debiut roku, bezapelacyjnie największe zaskoczenie ostatnich miesięcy dla ans), U Myśliwych (jedyny taki klimat w mieście), Republika Róż (Andrzej Gołąbek, ich Szef Kuchi to wirtuoz, musicie wypróbować), Żuk breakfast&lunch&dinner (fajna lokalizacja, przyjemna okolica).

Rynek – Sheraton

Zgodnie z festiwalową tradycją festiwalowi towarzyszą liczne konkursy z nagrodami. W głównym konkursie fotograficznym do wygrać można rejs LOT-em do Włoch, nocleg w Casa Maria Luigia Massimo Bottury oraz kolacja w Osteria Francescana*** (wielokrotnie nagradzanej jako najlepsza restauracja świata). W konkursie recenzenckim natomiast do wygrania jest bezpośredni rejs LOT-em do Indii. Konkursowe instrukcje oczekiwać będą na festiwalowych stolikach.

Jeśli zastanawiasz się, co zrobić i jakie zmiany wprowadzić w swoim życiu, aby szanować jedzenie jeszcze bardziej – sprawdź listę poniżej. To kilka porad prosto z warszawskiego biura Restaurant Week Polska. Jak widać festiwal to nie tylko prężnie działająca machina biznesowa, ale i społeczna odpowiedzialność i edukacja. Szanujemy to.

MIŁOŚĆ PRZEZ SZACUNEK DO JEDZENIA

  1. Szanuj – przechowuj świadomie i mądrze
  2. Dbaj każdego dnia – rozsądnie planuj posiłki
  3. Zdobywaj z sercem – kupuj mniej i częściej
  4. Nie wyrzucaj – zamrażaj, susz, rób koktajle
  5. Dziel się – z bliskimi i potrzebującymi
  6. Zabieraj do domu – nie zostawiaj resztek w restauracji
  7. Nie marnuj – uczęszczaj na Festiwale z wcześniejszym wyborem menu

Bacznie obserwujcie nasze media społecznościowe – w szczególności Instagrama i fanpage. Będzie sporo relacji, dużo dobrego jedzenia i same przyjemności.

Do zobaczenia przy stole!