POZNAŃSKI FESTIWAL JEDZENIA W DOMU

Lokalny festiwal dań z dowozem i odbiorerm własnym. Zamawiaj z restauracji biorących udział i wspieraj poznańskich restauratiorów!

POZNAŃSKI FESTIWAL JEDZENIA W DOMU to doskonała okazja do stworzenia przez restaurację propozycji kryzysowych, czyli dań w cenie 25 PLN. Każdy z lokali umożliwia zamówienie takiego dania za pośrednictwem serwisu Glodny.pl, dostaw własnych lub z odbiorem własnym w lokalu (na konkretną godzinę, z uwzględnieniem wszystkich standardów higieny i bezpieczeństwa).

Poniżej lista restauracji biorących udział w festiwalu (według kolejności zgłoszeń):

1/ Massimiliano Ferre / Plac Wolnosci 14 / DOSTAWA / Odbiór własny: 61 852 81 12 / festiwalowa propozycja: Kluski z dziurką marchwiowo-dyniowe z sosem z suszonych pomidorów, groszkiem cukrowym i czarnuszką.

2/ Blonde & Bikini / Krysiewicza 3A / DOSTAWA / Odbiór własny: 790 554 885 / festiwalowe propozycje: Spaghetti Alfredo z wędzonym łososiem lub Ravioli własnej produkcji z ziemniakami, ricottą i sosem truflowym (VEGE).

3/ TWOJA WINA / Jackowskiego 36/1 / DOSTAWA / Odbiór własny: 515 446 178 / festiwalowa propozycja: SYTE BURITTO z pieczonymi grzybami, z domowym sosem serowym na cheddarze/długo ziarnistym ryżu, kukurydzy, czerwonej fasoli, aioli z wody po ciecierzycy, szczypiorem, czerwoną cebulą, chipsem z bakłażana / WEGE (zawiera pszenicę oraz laktozę).

4/ TempuraYa / Roosevelta 22 / DOSTAWA / Odbiór własny / festiwalowe propozycje: SEAFOOD TENDON – mix owoców morza w tempurze (krewetki, kalmary, surimi, dorsz, aterynki) podawany na ryżu sushi z sałatką z ogórka, różowym marynowanym imbirem oraz sosem tentsuyu lub WEGE TENDON – mix warzyw w tempurze (batat, cukinia, bakłażan, marchew, boczniak, papryka, dynia, brokuł) podawany na ryżu sushi z sałatką z ogórka, różowym marynowanym imbirem oraz sosem tentsuyu.

5/ TACO JESUS / Żydowska 27/1 / DOSTAWA / Odbiór własny: 735 602 072 / festiwalowa propozycja: CHILLI CON CARNE – wołowina, fasola, kukurydza, warzywa, limonka, kolendra, chipsy tortilla.

6/ MOMO LOVE AT FIRST BITE / Krysiewicza 3A / DOSTAWA / Odbiór własny: 790 554 885 / festiwalowa propozycja: Makaron udon z krewetkami w sosie orzechowo-kokosowym z chili, imbirem i szalotką lub Tagliatelle z halloumi, suszonym pomidorem i pietruszką w sosie cytrynowym (VEGE).

7/ PARA BAR / 3 LOKALIZACJE / DOSTAWA / Odbiór własny: 510 577 449 / festiwalowa propozycja: Pierożki z kurczakiem i pak choy oraz sałatka kimchi.

8/ BAD GUYS BURGERS / Wodna 7/1 / DOSTAWA / Odbiór własny: 61 223 50 98 / festiwalowa propozycja: WHITE HOUSE SET (Burger Washingon – maślana bułka, 100% wołowiny, ser salami, czerwona cebulka, boczek, czipsy o smaku cebuli oraz autorski sos miodowo-musztardowy, smażone ziemniaczki oraz smażone krążki cebuli.

9/ PIZZA BOYZ / Paderewskiego 11/5 / DOSTAWA / Odbiór własny: 795 326 756‬ / festiwalowa propozycja: Crazy Mac n’ Cheese pizza – ekstra serowe macaroni and cheese na bazie cheddara, mimolette i Grana Padano, z dodatkiem frytek on top oraz jalapeño.

10/ Lavenda Cafe & Lunch / Wodna 3/4 / DOSTAWA / Odbiór własny: 61 852 49 95 / festiwalowe propozycje: ŻEBERKA BBQ WOLNO PIECZONE polane sosem serowym, domowy colesław z ręcznie robionymi frytkami oraz WEGE SHOARMA Z TOFU polana sosem serowym, z grillowanymi plastrami ananasa, domowym colesławem oraz ręcznie robionymi frytki.

11/ ZDOLNI / Piekary 24 / DOSTAWA / Odbiór własny: 666 612 005 / festiwalowe propozycje: Meksykańskie Carnitas- meksykański bowl z pieczoną w pomarańczach wieprzowiną, pastą z czerwonej fasoli, pomidorowym ryżem, serem, kwaśną śmietaną, nachosami lub Meksykańskie Carnitas WEGE – meksykański bowl z marynowanym w limonkach tofu, pastą z czerwonej fasoli, pomidorowym ryżem, serem, kwaśną śmietaną i nachosami.

12/ JACK RABBIT / Tadeusza Kościuszki 10 / DOSTAWA / Odbiór własny: 508 945 782 / festiwalowa propozycja: BURGER – bułka/sojonez/szarpany chlebowiec – Sweet Chili/ sriracha i brązowy cukier/ Warzywa Stir-Fry/ kiełki (1,6,11,12 – alergeny).

13/ GONG POZNAŃ / Rybaki, 12/2  / DOSTAWA / Odbiór własny: wiadomość na fanpage’u / festiwalowe propozycje: PANACEUM – makaron pełnoziarnisty (jajko, chili, kapusta biała, marchew, imbir, czosnek, cebula, szczypiorek, sezam), pierś z kurczaka, orzeszki ziemne, grzyby moon, pędy bambusa, sos: curry-kokosowy / teriyaki lub BEZGLUTENOWE VEGE REMEDIUM: ryż jaśminowy (jajko, chili, kapusta biała, marchew, imbir, czosnek, cebula, szczypiorek, sezam), szpinak, tofu, grzyby shiitake, mix papryki, sos sojowy bezglutenowy.

14/ Pizza Nel Mercato / Stary Rynek 52 / DOSTAWA / odbiór własny: 789 233 808 / propozycja festiwalowa: PIZZA KRYZYSOWA: pizza-sos pomidorowy, mozzarella, salami piccante, pancetta, prosciutto cotto, cebula.

15/ IT / Sienkiewicza 20 / DOSTAWA / odbiór własny: 502 415 918 / propozycja festiwalowa: PIZZA KRYZYSOWA – sos pomidorowy / mozzarella / jajo sadzone / boczek pancetta / szpinak / ricotta / suszony pomidor.

16/ WHISKEY IN THE JAR / Stary Rynek 100 / DOSTAWA / odbiór własny: 515 720 336 / propozycja festiwalowa: Wolno gotowana pieczeń wołowa z sosem pieprzowym, puree truflowym i grillowana kukurydza z masełkiem czosnkowym.

17/ WERANDA CAFFE / Świętosławska 10 / DOSTAWA / odbiór własny: 789 401 191 / propozycja festiwalowa: VEGE PIZZA / pomidory, mozzarella, pieczarki, papryka, szpinak, bazylia.

18 / STEAK EVIL HOUSE / Gwarna 9 / DOSTAWA / odbiór własny: 665 940 666 / propozycja festiwalowa: Żebroburger – burger z szarpanym żebrem wołowym w towarzystwie frytek z zapiekanym serem. Żebra wołowe przygotowujemy na miodzie i piwie typu Porter. W burgerze oprócz mięsa znajdziecie pomidora, sałatę, konfiturę z cebuli i jagody kamczackiej, pikle z ogórka, papryczki jalapeno, karmelizowaną cebulę, bekon, sos BBQ i ketchup.

19/ KURA WARZYW / Wrocławska 20 / DOSTAWA / odbiór własny: 576 548 555 / propozycja festiwalowa: „KURA NA WIRUS” – kebap w tortilli z podwójnym toumem – pastą czosnkową o właściwościach odpornościowych. Składniki: modra kapusta z orzechami ziemnymi, świeże warzywa i zioła, przyprawy, ser owczy, sok z cytryny, pasta czosnkowa, sos jogurtowo-ziołowy i sos chili. Do tego herbata Lipton malinowy z kwiatem wiśni.

20/ RESTAURACJA YEM / Literacka 45 / DOSTAWA / odbiór własny: 570 800 801 / propozycje festiwalowe: Burger Tel Awiw – ciemna bułka / kotlet z ciecierzycy z dużą ilością pietruszki i imbiru z nutą chilli / sos zielone-mayo na bazie pietruszki, soku i skórki z limonki oraz miodu / chutney z czerwonej cebuli ze szczypiorkiem i chilli / pomidor / świeża kolendra oraz Ciabatta Stambuł – ręcznie robiona ciabatta / sos zielone-mayo na bazie pietruszki, soku i skórki z limonki oraz miodu / kofta wołowa z kuminem, sambalem, papryką wędzoną / chutney z czerwonej cebuli ze szczypiorkiem i chilli / salsa z ogórka i pomidora z orzeszkiem laskowym / ręcznie robione chrupki kukurydziane.

21/ PETIT PARIS SOŁACZ / aleja Wielkopolska 40A / DOSTAWA / odbiór własny: 61 890 56 03 / propozycja festiwalowa: BOWL PETIT PARIS – falafelle, tapenada, marynowana papryka i rzodkiewka i cukinia, sałata i nasz sos vinaigrette.

22/ SAKANA SUSHI BAR / Za Bramką 12a / DOSTAWA / odbiór własny: 61 853 16 39 / propozycja festiwalowa: ZESTAW Z FUTOMAKIEM Z PIECZONYM ŁOSOSIEM ORAZ ZUPĄ MISO / sałata, sezam, serek philadelphia, pieczony łosoś, glony wakame, tofu, kiełki.

23/ CO JAK CO / TACZAKA 2 / DOSTAWA / odbiór własny: 733 654 564 / propozycja festiwalowa: Brunch azjatycki: bao 2 szt.: z boczniakami Teriyaki, sosem orzechowym, świeżym ogórkiem oraz z marynowanym tofu, sezamową modrą kapustą z limonką i liśćmi kaffiru, sosem mango, podane z kimchi, wakame i kiszonym z kurkumą kalafiorem.

24/ PANPANINI / Różana 15 / DOSTAWA / odbiór własny: 510 794 959 / propozycja festiwalowa: Ragu alla Bolognese – Spaghetti z długo duszonym w czerwonym winie , mielonym mięsem wołowo-wieprzowym wraz z Guanciale – czyli podgardłem wieprzowym , któremu aromatu dodają podsmażone warzywa i sos pomidorowy.

25/ KUCHNIA POWOLNOŚĆ / Kanałowa 15 / DOSTAWY / odbiór własny: 668 382 395 / festiwalowa propozycja: VEGYROS WRAP – pszenna tortilla, mix warzyw, humus klasyczny, roślinny gyros, sos czosnkowy + zupa dnia (co tydzień inna, menu na FB).

26/ JEMSUSHI POZNAŃ / Krysiewicza K9 / DOSTAWY / odbiór własny: 690 022 000 / festiwalowe propozycje: SALOMON BELLY SALAD – mix sałat/ pomidorki cherry/ makaron ryżowy/ rzodkiewka/ cebula/ awokado/ brzuszki łososia/ dressing tamaryndowy oraz UDON Z TOFU – makaron udon/ tofu / warzywa.

27/ KROWI PLACEK / Szamarzewskiego 16 / DOSTAWA / ODBIÓR WŁASNY: 730 990 491 / festiwalowa propozycja: burger KROWI PLACEK (wołowina 150g, rukola, boczek, chedar, cebula, pomidor, ogórek, sos BBQ) + chrupiące frytki + pepsi 0,5.

28/ KWIAT PEONII / Plac Wielkopolski / DOSTAWA / ODBIÓR WŁASNY: 884 804 094 / festiwalowe propozycje: CHICKEN TIKKA BUTTER MASSALA kawałki kurczaka w pomidorowo-cebulowym sosie z masłem paprykowym, śmietaną, garam masala, kminek i kolendrą oraz VEGETABLE KOFTA warzywne kuleczki z kapusty, szpinaku, marchewki, kalafiora, brokułów z dodatkiem czosnku, imbiru, chilli, smażone na głębokim tłuszczu, podawane w sosie pomidorowym z masłem, śmietaną garam masala i kolendrą.

29/ ŻUK breakfast&lunch&wine / Warmińska 1 / DOSTAWA / ODBIÓR WŁASNY: 601 828 541 / festiwalowe propozycje: Ramen z wołowiną, Falafele z warzywami kiszonymi i kuskusem, Makaron z pesto i orzechami nerkowca, Hummus & pesto z warzywami oraz wiele więcej.

30/ KYOKAI / Wojskowa 4 / DOSTAWA / odbiór własny: 519 376 182 / festiwalowa propozycja: BURGER Z ŁOSOSIA z awokado w tempurze, imbirem marynowanym, czerwoną cebulą i sosem mayo wasabi, podany w maślanej bułce z zaprzyjaźnionej Restauracji Cucina.

31/ BYCZYN / Górna Wilda 61 / DOSTAWA / odbiór własny: 730 564 654 / festiwalowa propozycja: BURGER WIOSENNY – kotlet z zielonego groszku i quinoa z dodatkiem czosnku i koperku, grillowana kalarepa, groszek cukrowy, świeży pomidor i rzodkiewka, kiełki, sałata, twarożek ze słonecznika ze szczypior-kiem, sos chrzanowy, jasna bułka • z dodatkiem smażonego bobu z orzeszkami ziemnymi.

32/ PIECZONY PIEROŻEK / 514 064 075 / DOSTAWA / odbiór własny: 514 064 075 / festiwalowa propozycja: MIX pierogów z pieca 5 szt. +2 sztuki losowych smaków gratis.

33/ BAZYLIA & OREGANO / Wysoka 12 / DOSTAWA / odbiór własny: 511 354 563 / festiwalowa propozycja: Zielono-czarne pappardelle z sosem pieprzowym z arancini szpinakowym z chipsem z prosciutto i boczku, szpinakiem, pestkami dyni, pomidorkiem koktajlowym.

34/ IL PADRINO / Wojskowa 4 / DOSTAWA / odbiór własny: 570 510 021 / festiwalowa propozycja: PIZZA FESTIWALOWA: mozzarella, gorgonzola, mascarpone, parmezan, rukola.

35/ 3 KOLORY SUCHY LAS / Obornicka 55a / DOSTAWA / odbiór własny: 602 125 033 / festiwalowe propozycje: MIĘSNE: Burger z pastrami z własnej pracowni – bułka maślana naszego wypieku / piklowana kapusta / sałata / szalotka / sos rosyjski / frytki stekowe oraz WEGE: Bakłażan w panko – mozzarella/salsa pomidorowa/chipsy z batata/olej szczypiorkowy.

36/ MUGA BISTRO / Krysiewicza 5 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 855 10 35 / festiwalowa propozycja: SAŁATKA OD MUGA BISTRO: BURAKI PIECZONE, SOCZEWICA, SER SOLANKOWY, ZIARNO SŁONECZNIKA, PESTKI DYNI, PESTO.

37/ TOŚKA CANTINE / Fredry 9 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 852 00 70 / festiwalowe propozycje: ZESTAW I – CARMEN – BEZGLUTENOWY – roladki ze schabu nadziewane szpinakiem 2 szt., kopytka domowe ziemniaczane, warzywa gotowane na parze, sos pieczeniowy; ZESTAW II – TRAVIATA WEGE – pulpety z soczewicy 8 szt., fasolka szparagowa (gotowana z masłem), sos ziołowy, krem marchwiowy.

38/ CAFE MŁYŃSKA / Młyńska 12 / DOSTAWA / odbiór własny: 61 627 03 41 / festiwalowe propozycje: CAFE BURGER – wołowina/ pikle/ sos BBQ/ maślana bułka oraz VEGAN BURGER – kotlet jaglano- buraczany/ sojonez/ pikle/ kiełki warzyw/ buraczana bułka.

39/ TAPASTA / Kwiatowa 3\3 / DOSTAWA / odbiór własny: 783 416 290 / festiwalowa propozycja: Carbonara z zielonymi szparagami, pasta fresca, pieczony boczek, zielone szparagi, surowe żółtko, parmezan.

40/ BAJGLE KRÓLA JANA / Kraszewskiego 15 / DOSTAWA / odbiór własny: 732 806 444 / festiwalowa propozycja: PORKY – polędwiczki wieprzowe w orientalnej marynacie, „golona” marchewka marynowana w occie ryżowym ze świeżą kolendrą i szalotką, pikantny sos sambal i sałata. Bajgiel serwowany z prażynkami krewetkowymi.

41/ DO ŚRODKA / Śródka 6 / DOSTAWA / odbiór własny: 730 998 810 / festiwalowa propozycja: Makaron penne z boczkiem, kurczakiem, czosnkiem, cebulą, chipsami chilli oraz sosem pomidorowo-śmietanowym.

42/ GERANIUM CAFFE VEGE / Romka Strzałkowskiego 15 / DOSTAWA / odbiór własny: 575 675 151./ festiwalowa propozycja: WEGAŃSKI BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY z wędzonym tofu, pieczonymi ziemniakami, marynowaną cukinią /vegan&gf/

43/ Siesta Pizza Italiana / Czechosłowacka 106A / DOSTAWA / odbiór własny: 792 559 547 / festiwalowa propozycja: PIZZA PROSCIUTTO FUNGHI – sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, naturalna wędzona szynka, pieczarki kasztanowe, porto bello.

44/ Lala Breakfast, lunch & wine / Taczaka 22/1 / DOSTAWA / odbiór własny: 787 714 964 / festiwalowa propozycja: Meksykańskie Pie z Szarpaną Wieprzowiną, Czerwoną Fasolą, Rozpływającym się Serem, Salsą, Śmietaną i Czipsami Kukurydzianymi + Frytki Domowej Roboty z Sosem Aioli oraz Meksykańskie Pie z Gotowaną Czerwoną Fasolą, Rozpływającym się Serem, Salsą, Śmietaną i Czipsami Kukurydzianymi + Frytki Domowej Roboty z Sosem Aioli.

FESTIWAL NA TELEFON – 25 PLN każda propozycja

1/ NA WINKLU / Śródka 1 / zamówienia: 796 145 004 / festiwalowa propozycja: Winklowa zupa pomidorowa + mix 3 pierogów z pieca (smaki do wyboru, do ustalenia telefonicznie).

2/ UMAMI / Wodna 7\2 / zamówienia: 61 448 54 17 / festiwalowa propozycja: Zestaw zupa + rolka sushi. ZUPA ODENG – wywar rybny z: dorady, łososia, tuńczyka i maślanej z dodatkiem ciastka rybnego. W zupie są kawałki ryb. Fioletowa rolka (8 kawałków), w której skład wchodzą: dorada w tempurze, avocado, ogórek, oshinko, sos spicy mayo, fioletowy ryż – w formie californii/uramaków.

3/ LAS.WINO.TAPAS / Ratajczaka 18 / zamówienia: 535 444 396 / festiwalowa propozycja: TORTILLA ESPANA VEGE z papryką + mix oliwek hiszpańskich oraz TORTILLA ESPANA z chorizo.

W przypadku nieaktywnej kategorii festiwalowej na podstronie restauracji – poprosimy o kontakt z nią. Nie ponosimy odpowiedzialności za brak składników czy festiwalowych dań.

HASHTAGI AKCJI: #zMYTUJEMYwDOMU / #MYTUJEMY / #ZOSTAŃwDOMU
PARTNERZY: GLODNY.pl
INFORMACJA PRASOWA + MATERIAŁY DLA MEDIÓW: tutaj.
KONTAKT DO MEDIÓW: [email protected] / 535 015 364
ZGŁOSZENIA DO FESTIWALU: tutaj.