POZNAŃSKI SPACER KOKTAJLOWY, EDYCJA 1

Nie trzeba być geniuszem, aby dojść do wniosku, że poznańska gastronomia rozwija się w bardzo szybkim tempie. Poza restauracjami… rozkwita tutaj także rynek intrygujących i zaskakujących koktajl barów. Kilka z nich poznacie podczas pierwszej edycji Poznańskiego Spaceru Koktajlowego. 

Jesteśmy jedynym i oficjalnym patronem medialnym wydarzenia.
Festiwal dedykowany jest osobom pełnoletnim.

Czym jest Poznański Spacer Koktajlowy? 

Ta niekomercyjna i niecodzienna inicjatywa ma na celu połączenie ze sobą poznańskich barów koktajlowych w celu promowania kultury picia koktajli oraz promocji barów i barmanów w nich pracujących. Z nami odkryjecie jeszcze więcej!

Kiedy się odbywa? 

Odbywa się od czwartku do soboty w drugi weekend kwietnia, tj. 12.04-14.04.2018. Po godziny otwarcia poszczególnych lokali w te dni, zapraszamy na ich media społecznościowe.

Jakie lokale biorą udział? (kolejność przypadkowa) 

  1. Źródło.bar, Taczaka 15, fanpage – inicjator wydarzenia
  2. MUS bar & view, 15 piętro w Bałtyku przy Rondzie Kaponiera, fanpage
  3. MIASTO, ul. Szewska 20, fanpage 
  4. Susznia Bar Blow Up Hall 5050, ul. Tadeusza Kościuszki 42, fanpage
  5. Whisky Bar 88, ul. Wyspiańskiego 26A (City Park), fanpage

 

projekt graficzny: samantawalczewska.pl

Wspólny mianownik czyli co łączy uczestników festiwalu? 

Podczas dni festiwalowych, każdy z barów przygotuje specjalne zestawienie 3 koktajli, które zaprezentują styl miejsca, jego charakter i smak. Wszystkie kompozycje prezentowane będą w specjalnej cenie 18 PLN, aby każdy mógł rozsmakować się w przygotowanych na tę okazję kreacjach.

Koktajlowa lista czyli to, czego można się napić podczas pierwszej edycji.

WHISKY BAR 88 (KAŻDY KOKTAJL W CENIE 18 PLN)

BOLD: Glenfiddich 15 Years Old / wiśnia / migdał / torf

ROUND: Tanqueray No. Ten / Italicus Rosolio di Bergamotto / grejpfrut

LIVELY: Woodford Reserve / brzoskwinia / miód / aksamitna pianka brzoskwiniowa

Materiały nadesłane przez Whisky Bar 88

MIASTO (KAŻDY Z KOKTAJLI W CENIE 18 PLN)

MELO NA STARYM MIEŚCIE: melon Midori, wódka, syrop cukrowy, limonka, posypka z trawy jęczmiennej

STARA RZEŹNIA: whisky torfowa, gin infuzowany wołowiną, nalewka śliwkowa, szaszłyk z pijanych suszonych śliwek i boczku

COOKIE JEŻYCE: karmelowy rum z Mauritiusa, syrop waniliowy, sól, mleko, posypka z orzeszków ziemnych

Materiały nadesłane przez Miasto (bar)

ŹRÓDŁO (KAŻDY KOKTAJL W CENIE 18 PLN)

HONEY MOON: deserowy, czekoladowo-miodowy, lekko kwaśny

APPLE FIRE: cynamonowo-jabłkowy, słodkokwaśny, piankowy

SPRING TEA: orzeźwiający, owocowy, w formie lemoniady, herbaciany

Materiały nadesłane przez źródło.bar

SUSZNIA (KAŻDY KOKTAJL W CENIE 18 PLN)

MIKOŁAJ: Hennessy Very Specia, Absynt, Orange Bitters, limonka, syrop lavenda home made, sok pomarańczowy, woda sodowa

JANEK: Jack Daniels Fire, kordiał z zielonego jabłka home made, puree marakuja home made, Cherry Bitters, Splash z Red Bull kokos-acai

ADAM: Hennessy Very Special, Chocolate Bitters, Porto Ruby, Luxardo Maraschino

Materiały nadesłane przez Susznia Bar Blow Up Hall 5050

MUS BAR & VIEW (KAŻDY KOKTAJL W CENIE 18 PLN)

LEAVES THAT A GREEN: smak leśnego shruba oraz wódki Ketel One

POPEYE LIKE DAIQUIRI: siła rumu Plantatnion 3 oraz witalności wydobyta poprzez sok ze świeżego szpinaku, zamknięte lekkością syropu z trzciny cukrowej

OLD M. STORY: młoda wersja Old Fashioned na bazie Chivas Regal Extra oraz syropu z trawy cytrynowej i kropel bittersu z rabarbaru

Materiał zdjęciowy nadesłany przez MUS Bar & View

Koktajle sprzedawane będą tylko i wyłącznie osobom pełnoletnim.

Przekaż koniecznie informację swoim znajomym. Więcej migawek z festiwalu i nie tylko szukaj na naszym Instagramie: @MYTUJEMY.